AKATEMIALAJIT

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa tarjotaan ohjattua päivittäisvalmennusta ja leirityksiä useissa lajeissa. Keihäänkärkilajejamme ovat lumilajit ja pesäpallo. Näissä lajeissa Vuokatti ja Ruka ovat valtakunnallisesti merkittävä osaamiskeskus. Lisäksi akatemialajeja ovat painopistelajit, joiden osalta yhteistyöverkostoa kehitetään edelleen ja pyritään parantamaan alueen edellytyksiä tuottaa huippu-urheilijoita.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian lajit Vuokatissa ovat ampumahiihto, e-urheilu, lumilautailu, maastohiihto, pesäpallo, suunnistus, uinti ja yhdistetty. Lue lisää Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lajeista ja valmennuksesta kunkin lajin omilta esittelysivuilta, jotka löydät alapuolelta.

AMPUMAHIIHTO

SAMAA LATUA KAISA MÄKÄRÄISEN JA MARI EDERIN KANSSA?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Vuokatissa ampumahiihdon lajiharjoittelu on mahdollista ympäri vuoden sekä rullilta että suksilta. Akatemian urheilijoille on tarjolla monipuolisia asiantuntijoita. Lisäksi tarjolla on testausta sekä fyysiseen puoleen että ammuntaan VuokattiSportin testiasemalla ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikössä. Ampumahiihtäjien urheilijanpolulla on Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa tarjolla useita tasoja: yläkoululeiritys 7.-9. luokille, Sotkamon urheilulukio ja VuokattiSport 2. asteelle, Kainuun prikaatin lumilajit varusmiespalvelukseen, korkealle asteelle Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian opintopolku ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Urheilijoille on tarjolla mm. opiskelija-asuntola Sompala, jonka läheisyydestä löytyvät kaikki ampumahiihdon harjoitteluun tarvittavat suorituspaikat (ampumarata, jonka yhteydessä rullahiihtorata ja ensilumenlatu, Vuokatinvaarantie rullahiihtoon ja muut lenkkipolut jalkalenkeille, hiihtoladut, hiihtotunneli, punttisali, telinesali, uimahalli, juoksusuora jne.)

E-URHEILU

OLETKO SINÄ SEURAAVA HUIPPULUPAUS E-URHEILUSSA? TÄHTÄÄTKÖ ELEKTRONISESSA URHEILUSSA HUIPULLE?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille urheilijoille. Nyt uutena lajina Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan mukaan on ilmestynyt elektroninen urheilu.

Elektroninen urheilu eli e-urheilu on kilpailullista videopelien pelaamista niin yksilö- kuin joukkuepeleissäkin. Lajina e-urheilu poikkeaa paljon perinteisestä urheilusta, mutta on viime vuosien aikana saavunnat huikean suosion niin pelaajien kuin katsojienkin parissa ja vakiinnuttanut paikkansa urheilumaailman isoimpien lajien keskuudessa. E-urheilu pitää allaan monia eri alalajela eli genrejä. Näistä merkittävimmät nykypäivänä ovat ensimmäisen persoonan ammuntapelit (FPS), battle royale -pelit, taisteluareenamoninpelit (MOBA), reaaliaikaiset strategiapelit (RTS), taistelupelit, urheilupelit, sekä digitaaliset keräilykorttipelit.

Tie elektronisen urheilun huipulle on vaativa, ja siksi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tarjoaman valmennuksen tavoite on tukea nuorta kilpapelaajaa tämän polun varrella sekä kehittää pelaajan taitoja niin pelissä kuin pelin ulkopuolellakin. Pelaajalle tarjotaan loistavat harjoitustilat sekä monipuolinen valmennus, joka pitää sisällään niin yksilöllisen ja pelikohtaisen lajivalmennuksen, fyysisen ja mentaalisen valmennuksen, kuin tehokkaan ja terveellisen pelaamisen mahdollistavan elämänhallinnallisen valmennuksenkin.

Elektronisen urheilun yläkouluikäisille lupauksille on myös tarjolla leiritysmalli, jossa he saapuvat Vuokattiin aina viikoksi kerrallaan hoitaen samalla kouluasiansa oman koulunsa tehtävänantojen mukaisesti. Pelaamista on tarkoitus olla lähitulevaisuudessa tarjolla aivan yläkoulusta korkeakouluopintoihin asti!

OLOSUHTEET

Harjoituspaikka on tilava ja paikanpäälle on rakennettu valmiiksi loistavat ympäristöt pelaamiselle. Tiloista löytyy valmiiksi pelituolit, laadukkaat tietokoneet, 144hz näytöt sekä hiirimatot, näppäimistöt, hiiret ja kuulokkeet. Kuitenkin pelaaja voi käyttää hyvin omia kuulokkeitaan, näppäimistöä, hiirtään ja hiirimattoa. Ympäristö on todettu toimivaksi jo NeSA 2017 CSGO -turnauksessa, jossa Suomen huippujoukkueet ja muutama ulkomaalainen joukkue kilpailivat heinäkuussa 2017. Harjoituspaikka sijaitsee asuntolan välittömässä läheisyyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaa aikaa. Lisäksi alueelta löytyy huippuluokkaiset treeniolosuhteet oheisharjoitteluun.

MAASTOHIIHTO

SAMAA LATUA IIVO NISKASEN, KERTTU NISKASEN JA KRISTA PÄRMÄKOSKEN KANSSA?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään valmennusosaaminen ja VuokatinSportin vankat perinteet, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa maastohiihtäjän urheilijan polku alkaa yläkoululeirityksestä. Toisen asteen opintojen jälkeen on mahdollista suorittaa varusmiespalvelus Kainuun Prikaatissa Urheilukoulun lumilajien ryhmässä. Lisäksi alueella on tarjolla useampia mahdollisuuksia suorittaa korkeakouluopintoja, joita on räätälöity huippu-urheilijoille sopiviksi.

Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä. Asuntola sijaitsee VuokatinSportin pihapiirissä, joten hiihtoladut ja rullarata ovat aivan vieressä. Vuokatin vaaran mahdollisuudet aukeavat myös kotiovelta. Vaaralta löytyy monipuoliset olosuhteet harjoitteluun niin kesällä kuin talvella, mm. UKK-vaellusreitti ja asfaltoitu tie vaaran päälle rullahiihtoharjoittelua varten. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista hiihtomaajoukkueista.

YHDISTETTY

SAMAA LATUA JAAKKO TALLUKSEN JA ARTTU MÄKIAHON KANSSA?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille talvilajien urheilijoille. Tähän kun lisätään VuokattiSportin vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa nämä samat mahdollisuudet myös muiden oppilaitosten opiskelijoille yläkoululeirityksestä Urheilukoulun lumilajien varusmiehiin Kainuun prikaatissa. Lisäksi alueella on tarjolla useampia mahdollisuuksia suorittaa korkeakouluopintoja, joita on räätälöity huippu-urheilijoille sopiviksi.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia vaalii edelleen Vuokatin talvilajien perinteitä edelleen ansiokkaasti. Vuokatin erinomaiset maastot ja olosuhteet houkuttelevat vuosittain maajoukkueita ympäri maailman harjoittelemaan alueelle. Yhdistetyn urheilijoilla on käytössään Vuokatin Urheiluopiston ympärivuotiseen käyttöön soveltuvat hyppyrimäet. Akatemiaurheilijana pääset samaan harjoitteluympäristöön heidän kanssaan, ja ammattitaitoista valmennusta tarjoavat urheiluakatemian valmentajat.

LUMILAUTAILU

PEETU, ENNI, ROOPE, RENE, SINÄ?

Yhdistä koulunkäynti ja lautailu Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa monien huippulautailijoiden tavoin. Urheiluakatemia mahdollistaa opiskelun ja lautailun yhdistämisen aina yläkoulusta korkeakouluopintoihin ja varusmiespalvelukseen saakka.

Nuorilla lautailijoilla on mahdollisuus hakea lumilautailun yläkoululeireille 7.-9 luokilla Vuokattiin. Leirien jatkoksi tulee Kuusamon lukio ja Kainuun ammattioppilaitos Kuusamossa. Lumilautailu tuli Sotkamon urheilulukion lajivalikoimaan vuonna 2004 ja on ottanut paikkansa yhtenä menestyslajina. Vuonna 2019 Lumilautaliitto linjasi toimintaansa, ja 2. asteen opiskelijat siirtyvät Kuusamoon. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia avaa rinteet myös korkeakouluopiskelijoille sekä lautaileville varusmiehille. Vuokatissa ja Kuusamossa on huippu-olosuhteet, ja niitä kehitetään jatkuvasti, jotta saadaan streetit ja paipit entistä ehommiksi tulevien olympiamitalistien käyttöön. Opiskelijoille tarjotaan kaikki tarvittava apu ja ohjaus, jotta urheilu, opiskelu ja arki sujuvat turvallisesti sekä menestyksekkäästi.

Tule ja aloita sinäkin urasi putkessa Peetu Piiroisen, Markus Malinin, Enni Rukajärven, Roope Tonterin ja Rene Rinnekankaan laudan piirtoja seuraten Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeirityksessä Vuokatissa ja siitä edelleen 2. asteelle Kuusamoon.

 

SUUNNISTUS

OIKEA SUUNTA URHEILU-URALLE VUOKATISTA!

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti tarjoavat suunnistajille loistavat puitteet menestykseen. Tähän kun lisätään VuokattiSportin vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Suunnistajan urheilijan polku kulkee aina yläkoululeirityksestä varusmiespalvelukseen saakka!

Oppilaitokset: Sotkamon urheilulukio, VuokattiSport, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki keskeiset harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee VuokattiSportin pihapiirissä. Lukuisille lenkkipoluille ja laduille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli, ensilumenlatu ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. UKK-vaellusreitti kulkee Urheiluopiston pihan kautta. Kainuun Rastiviikko takaa joka vuosi uusia maastoja ja karttoja joko Sotkamosta tai naapurikunnista.

UINTI

MATKALLA MENESTYKSEEN ALTAASSA JA OPINNOISSA?

Uinti on ollut lajivalikoimassamme vuodesta 2009. Vuoden 2018 syksystä lukien uinti on kuulunut myös yläkoululeiritysohjelmaan. Uimareiden määrä on koko ajan kasvanut, ja uinti onkin noussut yhdeksi kärkilajeistamme. Tarjoamme urheilijoille erittäin monipuolista päivittäisvalmennusta altaassa ja altaan ulkopuolella. Opiskelu ja harjoittelu saadaan erittäin hyvin yhdistettyä joustavan opintojen suunnittelun ja erinomaisten urheilijalähtöisten harjoituspaikkojen johdosta. 2. asteen uintilinjalle otetaan vuosittain 10-12 urheilijaa, hakeutuminen tapahtuu keväisin yhteishaussa. Yläkoululeiritykseen otetaan vuosittain 30-36 urheilijaa, yläkoululeiritykseen hakeutuminen tapahtuu keväisin huhti-toukokuussa.

Kaksinkertainen Euroopan mestari Jenna Laukkanen kertoo omista kokemuksistaan Sotkamon urheilukion uintilinjasta: ”rakensin oman menestykseni perustan kouluaikana Vuokatissa. Kilpailu lajissa on kansainvälisesti kovaa, mutta tämän kaltaisen uintiin erikoistuneen linjan avulla meillä on mahdollisuus nostaa nuoria lupauksia kisaamaan lajin terävimpään kärkeen”.

Oppilaitokset: Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto, VuokattiSport
Harjoituspaikka: VuokattiSportin uimahalli ja muut harjoitteluolosuhteet

PESÄPALLO

TIE HUIPULLE ON AUKI!

Pesäpallo on alusta asti ollut lumilajien ohella Sotkamon urheilulukion nuolenkärkilaji. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkivät tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on, että urheilija oppii harjoittelemaan ja elämään huippu-urheilun vaatimustason mukaisesti. Vuosikymmenten ajan se on kasvattanut huippu-urheilijoita lajin pariin ja luonut pohjan kotikylän ylpeyden, Sotkamon Jymyn, menestykselle. Roope Korhonen, Mikko Kemppainen, Essi Kylli, Henna Juka ja lukuisat muut meritoituneet tähtipelaajat ovat saaneet oppinsa Sotkamosta.

Harjoittelun taidon lisäksi urheilijat saavat ammattitaitoista valmennusta omien lajitaitojensa ja oman pelitaktiikkansa kehittämiseen. Fyysistä, lajitaidollista ja taktista sekä psyykkistä valmentautumista tuetaan teoriaopetuksella. Tavoitteena on, että urheilija luo oman näkemyksensä pesäpallosta pelinä ja hän kykenee hyödyntämään sitä omassa valmentautumisessaan.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa pesäpalloilijan urheilijan polku kulkee yläkoululeirityksistä 2. asteen ja Kainuun prikaatin kautta aina korkeakouluopintoihin saakka.

Oppilaitokset: Sotkamon urheilulukio, VuokattiSport, Kainuun prikaati, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Harjoituspaikat: Hiukan pesisstadion, Vuokattihalli, Pallohalli (Kajaani), Heikinhalli (Kainuun Prikaati)

Tietosuojaseloste

Käyttöehdot

Kauppa

©Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia | Powered by Kaswe